Yumurtalı Kabak Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yumurtalı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Kabak, aslında oldukça faydalı olan kabak pek çok kişinin damak zevkine uymadığı için tüketilmeyen yemeklerden birisidir. Kabak hem lezzet olarak hem de herkesin damağına istenilen şekilde hitap etmesi için en kolay hazırlanan yemeklerden birisidir. Yumurtalı kabak hemen herkes tarafından en sık olarak tüketilen sağlıklı yemeklerden bir tanesidir. Yumurtalı kabak ister öğlen yemeklerinde istenirse de akşam yemeklerinde hazırlanarak tüketilebilir. Lif açısından zengin olan kabak ayrıca vitamin ve mineraller açısından çok faydalıdır. Yumurta vücudun en kolay protein alabileceği başlıca kahvaltılarımızın vazgeçilmeyen muhteşem bir lezzetidir. Bu iki nefis lezzet bir araya geldiği zaman kabak yemeği çok daha lezzetli olmaktadır. Özellikle çocukların tüketmesi gereken kabağı yumurtalı hazırlayarak onların kolay yemesini sağlayabilirsiniz. Yapılışı oldukça pratik olan yumurtalı kabak herkes tarafından tüketilmesi gereken en önemli besin maddesinden birisidir.


Yumurtalı Kabak İçin gerekli Malzemeleri

  • 5 adet orta büyüklükte sakız kabağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet kuru soğan
  • Bir miktar sıvı yağ
  • Kırmızı pul biber
  • Yeterli miktarda tuz
  • Karabiber
  • Yarım bağ dereotu

Yumurtalı Kabak Nasıl Yapılır?


İlk önce kabakların kabuğunu soyalım ve ardından uzunlamasına ince olacak şekilde keselim. Uzunlamasına kestiğiniz kabakları daha sonra kuşbaşı büyüklüğünde olacak şekilde doğrayın. Şimdi kuru soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde ince doğrayalım. Eğer isterseniz mutfak robotunu kullanarak kuru soğanı doğrayabilirsiniz. Fakat elde doğranması daha iyi olur. Daha sonra tencerenin içerisine sıvı yağı alalım ve ısınmasını bekleyelim. Isınınca doğranmış olan kuru soğanları ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım. Soğanlar kavrulunca kabakları içine ilave edip karıştıralım. Bu arada domatesin kabuklarını soyalım ve küçük olacak şekilde doğradıktan sonra kabakların içine ekleyip kavurmaya devam edelim. Zaman kaybetmeden tuzunu, karabiberini ve kırmızı pul biberini ilave edip karıştıralım. Eğer baharatları sonradan eklersek lezzet kaybına neden olmuş oluruz. Kabaklar pişip suyunu çektikten sonra domates salçasını ayrı bir kâsede ılık su ile sulandıralım ve kabağın üzerine dökelim. Karıştıralım yaklaşık 5-6 dakika kadar salçanın kokusu çıkıncaya kadar pişirelim, sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyelim. Bu arada keseye kırılan yumurtaları iyice çırpalım ve içine bir çimdik tuz ekleyerek karıştıralım. Kabağın üzerine çırpılan yumurtayı gezdirelim. Hiç karıştırmadan ocağın altını kısalım tencerenin kapağını kapatalım ve yumurtaların pişmesini sağlayalım. Yumurtalı kabak piştikten sonra arzuya göre pizza dilimi şeklinde keserek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yumurtalı Kabak Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yumurta Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Yumurta Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Yumurtalı Sucuk Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Sucuk Tarifi ve Malzemeleri

Bol Yumurtalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bol Yumurtalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Besin Değeri Nedir?

Yumurta Besin Değeri Nedir?

Yumurtalı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Akı Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Akı Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Kaç Kalori?

Yumurta Kaç Kalori?

Yumurtalı Ispanak Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Ispanak Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6