Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pazı Kavurması, Yumurtalı pazı kavurmasını çok severim. Gerçi ben sadece pazı değil tüm yeşillikleri çok severim adeta ot obur diyebilirsiniz. Pazının görünüş olarak yaprakları ve tadı ıspanağa benzer. Pazının yaprakları ve sapları ile pişirildiğinde çok vitaminli oluyor. Pazının kavrulmasını sevdiğim kadar sarmasını da çok severim. Aslında pazıda bulunan vitaminleri bilseniz sofranızda hiç eksik etmek istemezsiniz. Pazıyı sofranızda eksik etmediğiniz zaman içeriğinde yüksek oranda bulunan demir sayesinde kansızlığınız giderilmiş olacaktır. Aslında pazı sadece yemeklerde kullanılmıyor içeriğinde bulunan bol sayıda vitaminler sayesinde birçok hastalık için veya cilt bakımı, kırışıklıklar içinde bulunmaz bir nimettir. Bu vereceğim bol vitaminli, lezzetli, nefis yumurtalı pazı kavurması tarifini mutlaka denemelisiniz, eminim ki sizin çocuklarda çok seveceklerdir.


Yumurtalı pazı kavurması için Malzemeleri

  • 2 demet pazı
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı veya 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 adet kesme şeker
  • Tuz ve karabiber isteğe bağlı pul biber

Yumurtalı Pazı Kavurması Nasıl Yapılır?


Pazıları bir içi su dolu bir kabın içerisine bırakın ve üzerine bir miktar tuz atın 3-4 dakika bekletin. Bekletilen pazıları suyunu süzün ve tek tek iyice yıkayın çünkü ıspanak, pazı çok topraklı olur, iyice kumunda toprağında arındırmak gerekir. Yıkayıp temizlenen pazıları çok küçük olmayacak şekilde doğrayın ve bir orta boy tencere koyun içine su ilave edilmeden kısık ateşte ağzı kapalı olarak ölmesini bekleyin. Bu tarz sebzeler pişme esnasında kendi suyunu saldığı için susuz haşlaması yapılır. Bir orta boy yayvan tencere içerisine yağı koyup üzerine soğanı küp şeklinde doğrayın pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar pembeleştiğinde suyunu süzdüğünüz pazıyı iyice sıkıp ilave edin iyice harmanlayın 3-4 dakika kavurun. Kavrulan pazının üzerine tuz, karabiber ve şekeri ilave edin karıştırın. Bir kaşıkla pazıları saplarına bastırın eğer ki eziliyorsa pazılar pişmiştir. Pişen bazıların ortasında 3 adet oyuk yapın ve bu oyuklara yumurtaları kırın isteğe bağlı yumurtaların üzerine pul biber serperek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte yumurtaların pişmesini bekleyin ve yumurtalar piştiğinde ocağı söndürün yumurtalı pazı kavurması hazırdır. İsterseniz sıcak veya ılık servis yapabilir, üzerine sarımsaklı yoğurt da koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yumurtalı Pazı Kavurması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

1 Yumurta Kaç Kalori?

1 Yumurta Kaç Kalori?

Yumurtalı Ekmek Kaç Kalori?

Yumurtalı Ekmek Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sahanda Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Sahanda Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Peynirli Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Peynirli Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salçalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtalı Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurta Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yumurta Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?