Bol Yumurtalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Bol Yumurtalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bol yumurtalı kek, dünya mutfaklarının olmazsa olmazı, küçük büyük herkesin severek yediği keki bilmeyenimiz pek yoktur. Yapılışı kolay olan bu basit pasta türü, özellikle çay saatlerimizin en yakın dostudur. Hele okuldan dönen çocuklarımız için aperatif yiyecek denilince akla gelen ilk seçenektir. İster tuzlu ister tatlı, kremalısından tutun meyvelisine kadar kendini yedirebilen ve değerini hiç kaybetmeyecek bir besindir. Son zamanlarda insanlar kek yapımında neredeyse çağ atladı diyebiliriz. Çeşitliliği öyle attırılmış durumda ki. Ancak ne çeşit olursa olsun, kek yapmak marifet ve emek isteyen bir iştir. Ana malzemeleri; un, yumurta, süt, şeker ve yağ veya eklenecek diğer farklı malzemeler iyi ayarlanmalı. Böylece kekiniz istediğiniz ölçüde kabarır ve damak tadınıza hitap etmiş olur.

Herkesin birçok şey gibi kekte de tercihleri farklıdır. Kimisi az şekerli, kimisi tuzlu kek, kimisi ıslak kek, kimisi meyveli veya sade kek sever. Fakat biz şu an yumurtası bol kekten bahsedeceğiz. Aslında çok fazla kimsenin tercihi değildir yumurta miktarını arttırmak. Çünkü yumurta denince akla gelen ilk olarak yumurta kokusudur ve ne kadar çok olursa, kekin de o kadar ağır olacağı zannedilir. Beklediğinizin aksine bir sonuç elde edeceğinize emin olabilmek için mutlaka denemelisiniz. Bunca fazla faydası olan yumurtadan kek olarak da yararlanmanız cabası. Özellikle yumurtayı bir türlü yediremediğiniz çocuklarınız için harika bir yoldur. Kısacası protein kaynağı.


Bol yumurtalı kek malzemeler

  • 6 tane oda ısında beklemiş yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 200 ml oda ısısında beklemiş süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet limon veya portakal rendesi
  • 3 buçuk su bardağı un

Bol yumurtalı kek Nasıl Yapılır?


Öncelikle yumurtaları ve şekeri yaklaşık 7 dakika köpürene kadar çırpalım. Daha sonra sıvı yağ ve sütü yavaş yavaş ilave edip karıştıralım. Sırasıyla diğer malzemeleri de ekleyip düşük hızda çırpmaya devam edelim. Unun iyice karıştığından emin olduktan sonra yağlanmış kek kalıbına harcımızı dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirelim. (Pişme süresi fırınınızın modeline göre değişebilir) Fırından çıkardığınız keki soğumadan kesmeyiniz dağılabilir.

Afiyet olsun.

Bol Yumurtalı Kek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Yumurta Kaç Kalori?

Yumurta Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yumurta Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Yumurta Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Soğanlı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Akı Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Akı Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Yemekler Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Yemekler Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtalı Kısır Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Kısır Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurta Besin Değeri Nedir?

Yumurta Besin Değeri Nedir?

Peynirli Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Sucuk Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Sucuk Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6