Fırında Yumurtalı Ekmek Fırında yumurtalı ekmek, yapımı kolay, malzemesi pratik ve hafif bir atıştırmalıktır. Tavada yağda yapılan yumurtalı ekmek tarifi de kolay bir tariftir fakat fırında yapılan, sağlığımız açısından daha yararlıdır. Fırın yemeklerinin ne kadar lezzetli olduğunu hepimiz biliriz. Özel misafirlerimize fırında akşam yemekleri hazırlarız. Peki, neden bir pazar kahvaltısında çeşitliliği artırıp soframızı bu nefis ekmeklerle süslemeyelim? Malzemeleri açısından da kahvaltı sofralarına çok yakışacak bu ekmekler, çocuklarınızın da bayıla bayıla yemelerini sağlar ve sizin de iç rahatlığıyla proteinlerini aldıklarını görmenize olanak tanır. Gönül rahatlığıyla tüketilmesini izleyebilirsiniz. Sadece kahvaltı masalarını değil, kadınlar arasında yapılan günlerde de kısırın, sarmanın yanında çeşitlilik sağlayacaktır. Her bütçeye uygun ve herkesin evinde bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bu güzel aperatifin çok kolay bir tarifi var. Gelelim bu fırında yumurtalı ekmek tarifine. Fırında Yumurtalı Ekmek Malzemeleri
Fırında Yumurtalı Ekmek Nasıl Yapılır? Bayat ekmekleri kimse yemek istemez, kimse de atmaya kıyamaz. İşte bu tarif, ekmek değerlendirmenin en lezzetli yollarından biridir. Ekmekleri orta kalınlıkta dilimliyoruz. Fırın tepsisini çıkarıp, yapışmasından korkuyorsak fırın kağıdını tepsiye yerleştiriyoruz ve üzerine ekmekleri diziyoruz. Derin bir kaba 4 yumurtamızı kırıyoruz. Üzerine kırmızı biber, kekik ve tuz ekleyerek çırpıcıyla iyice çırpıyoruz. Ekmek dilimlerine tereyağı sürüyoruz. İstersek zeytinyağı da kullanabiliriz. Çırptığımız karışımı fırça yardımıyla ekmek dilimlerine sürüyoruz veya kaşık yardımıyla da dökebiliriz. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, mozzarella veya lor peyniri gibi sevdiğiniz peynir çeşitlerini serpiyoruz. Bol bol koyarsak kenarlardan akıp daha lezzetli olmasını sağlar. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz ve evet, servise hazırlar. Afiyet olsun. |