Fırında Yumurtalı Peynirli Ekmek Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Fırında Yumurtalı Peynirli Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında yumurtalı peynirli ekmek tarifi, genellikle yağda kızartma yöntemiyle yapılan bir kahvaltılık yemeğin daha az yağlı ve dolayısıyla daha düşük kalorili olarak hazırlanmasıdır. Bu tarif, hem kahvaltı sofralarınıza daha fazla lezzet katacak hem de bayatlamaya yüz tutmuş ekmeklerinizi değerlendirmenin oldukça güzel bir yöntemidir. Bu tarifte ekmeğin yanı sıra peynir ve yumurta kullanılmıştır. Sizler peynir yerine damak zevkinize uygun olarak sucuk ya da başka malzemeler kullanarak farklı bir tarif ortaya çıkarabilirsiniz.

Malzemeler
  • 8-10 dilim kadar ekmek
  • 200 gr beyaz peynir ya da sevdiğiniz başka bir peynir çeşidi
  • 1 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri (eğer olmasa da olabilir, başka bir peynir çeşidiyle de yapılabilir)
  • 2 tane yumurta
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Bir tutam doğranmış maydanoz
  • Tuz, karabiber, çok az kekik
Yapılışı

Ekmekleri dilimleyin ve önceden yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Bir fırça yardımıyla ekmek dilimlerinin üzerine çok az zeytinyağı sürün. Bir kapta peynir, yumurta, tuz, karabiber, maydanoz ve kekiği güzelce karıştırın. Peynirli karışımdan ekmek dilimlerinin üzerine bolca veya dilediğiniz miktarda sürün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırının sadece üst bölümünü açıp, ekmek dilimleri kızarana kadar pişirin. Eğer fırının hem altını hem de üstünü açarsanız, alt kısmı kuruyabilir; fırının sadece üst bölümünü çalıştırmanız yeterli olacaktır. Dilerseniz peynirli yumurtalı harcın içerisine maydanoz eklemeyebilirsiniz.

Servis Önerisi

Kızarmış olan ekmek dilimlerini fırından çıkararak sıcak iken servis edin. Fırında yumurtalı peynirli ekmek servise hazırdır, afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Bu tarif, özellikle hafta sonu kahvaltılarında veya brunch sofralarında harika bir seçenek olabilir. Ayrıca, çocuklar için de besleyici ve lezzetli bir atıştırmalık olarak sunulabilir. Ekmeklerin üzerine ekleyeceğiniz malzemeleri çeşitlendirerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Örneğin, üzerine dilimlenmiş domates, biber veya zeytin ekleyerek daha renkli ve zengin bir sunum yapabilirsiniz. Ayrıca, bu tarifi glutensiz ekmeklerle de deneyerek glutensiz bir alternatif oluşturabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yumurtanın Sarısı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yumurtanın Sarısı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yumurta Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Kıyma Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Kıyma Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantarlı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtalı Ekmek Kaç Kalori?

Yumurtalı Ekmek Kaç Kalori?

Güncel

Sucuklu Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Yumurta Tarifi ve Malzemeleri