Yumurtalı Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yumurtalı Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı fasulye, yaz mevsimin de en çok tüketilen ve sevilen sebzelerden biri olan yeşil fasulye, B12, A, K ve C vitaminleri bakımından da zengindir. Aynı zamanda içerisinde fosfor, kalsiyum ve magnezyum bulunan fasulye, kemik gelişimine de fayda sağlamaktadır. Genel sağlık için birçok faydası bulunan fasulyenin yemeği, turşusu ve yumurtalı kavurması yapılmaktadır. Hemen hemen birçok kişinin damak zevkine hitap eden fasulye tok tutucu özelliği ile diyet yemeği olarak da yapılabilir. Yumurtalı fasulye ister taze fasulyeden isterseniz de yazın kurutulan fasulyeden yapılabilir. Eğer yumurtalı fasulye yemeğini çok seviyor iseniz tarife bakmanızı öneririz.


Yumurtalı fasulye için gerekli malzemeler

  • 1 kilo taze fasulye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı toz karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 2 tane kuru soğan
  • 4 tane yumurta
  • Kimyon

Yumurtalı fasulye nasıl yapılır?


Yumurtalı fasulye için ilk önce fasulyelerin iki ucunda da bulunan sap yerlerini bir bıçak ile temizleyip ayıklayın. Ardından görsel zevkinize göre ister ufak dilimler isterseniz de hafif uzun olarak şekilde dilimleyip bir kabın içerisine alın. Bol su ile yıkayın ve suyunun süzülmesi için delikli kabın içerisine alın. Diğer taraftan yağı yanmaz bir tencerenin içerisine alın ve eritin. Yağ yanmayacak kıvama geldiğinde kuru soğanı piyazlık veya yemeklik şekilde doğrayın. Doğranmış kuru soğanları da tencerenin içerisine alıp kavurun. Kuru soğan pembeleşince içerisine bir tatlı kaşığı domates salçası ilavesi yapıp kavurun. Salçanın kokusu çıktığında yeşil fasulyeleri tencerenin içerisine alıp karıştırın. Yeşil fasulyeler yumuşayana dek kavurmaya devam edin. Eğer yumurtalı fasulyeyi hızlı bir şekilde yapmak isterseniz düdüklü tencerenin içerisinde fasulyeleri ilk önce haşlayıp soğuduktan sonra kavurma işlemini yapabilirsiniz.

Fasulyelerin rengi sararıp yumuşadığında yumurtaları üzerine kırıp hızlı bir şekilde karıştırın. Yumurta sıcak fasulyeler ile buluştuğunda çabuk pişecektir. Yumurtaların arkasından tuz ve baharatları ekleyip bir güzel harmanlayın. Servis yapılması için hazır hale gelen yumurtalı fasulye yemeğini sunum tabaklarına alıp servis yapabilirsiniz. İçerisinde tereyağı bulunduğu için sıcak olarak servis yapılması gerekir. Zeytinyağı ile yaparsanız soğuk meze olarak da tercih yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yumurtalı Fasulye Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Yumurta Besin Değeri Nedir?

Yumurta Besin Değeri Nedir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Peynirli Yumurtalı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Peynirli Yumurtalı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yumurta Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?