Yumurtalı Fasulye Yumurtalı fasulye, yaz mevsiminde en çok tüketilen ve sevilen sebzelerden biri olan yeşil fasulye ile yapılan besleyici bir yemektir. Yeşil fasulye, B12, A, K ve C vitaminleri bakımından zengindir. Aynı zamanda fosfor, kalsiyum ve magnezyum içeriği ile kemik gelişimine de katkı sağlamaktadır. Genel sağlık için birçok faydası bulunan fasulyenin yemeği, turşusu ve yumurtalı kavurması yapılmaktadır. Neredeyse herkesin damak zevkine hitap eden fasulye, tok tutucu özelliği ile diyet yemeği olarak da tercih edilebilir. Yumurtalı fasulye, ister taze fasulyeden ister yazın kurutulan fasulyeden yapılabilir. Eğer yumurtalı fasulye yemeğini çok seviyorsanız tarifimize göz atmanızı öneririz. Yumurtalı Fasulye İçin Gerekli Malzemeler
Yumurtalı Fasulye Nasıl Yapılır? Yumurtalı fasulye için ilk olarak fasulyelerin iki ucunda bulunan sap yerlerini bir bıçakla temizleyip ayıklayın. Ardından görsel zevkinize göre ister ufak dilimler isterseniz de hafif uzun şekilde dilimleyip bir kabın içerisine alın. Bol su ile yıkayın ve suyunun süzülmesi için delikli bir kabın içerisine alın. Diğer taraftan yağı yanmaz bir tencerenin içerisine alın ve eritin. Yağ yanmayacak kıvama geldiğinde kuru soğanı piyazlık veya yemeklik şekilde doğrayın. Doğranmış kuru soğanları da tencerenin içerisine alıp kavurun. Kuru soğan pembeleşince içerisine bir tatlı kaşığı domates salçası ilave edip kavurun. Salçanın kokusu çıktığında yeşil fasulyeleri tencerenin içerisine alıp karıştırın. Yeşil fasulyeler yumuşayana dek kavurmaya devam edin. Eğer yumurtalı fasulyeyi hızlı bir şekilde yapmak isterseniz düdüklü tencerenin içerisinde fasulyeleri ilk önce haşlayıp soğuduktan sonra kavurma işlemini yapabilirsiniz. Fasulyelerin rengi sararıp yumuşadığında yumurtaları üzerine kırıp hızlı bir şekilde karıştırın. Yumurta sıcak fasulyeler ile buluştuğunda çabuk pişecektir. Yumurtaların ardından tuz ve baharatları ekleyip güzelce harmanlayın. Servis yapılması için hazır hale gelen yumurtalı fasulye yemeğini sunum tabaklarına alıp servis yapabilirsiniz. İçerisinde tereyağı bulunduğu için sıcak olarak servis yapılması önerilir. Zeytinyağı ile yaparsanız soğuk meze olarak da tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun. |