Yumurtalı Menemen Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Yumurtalı Menemen Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Menemen

Yumurtalı menemen, kahvaltıların vazgeçilmez bir parçasıdır. Özellikle pazar kahvaltılarında sıkça tercih edilir ve ülkemizde oldukça yaygın bir kültüre sahiptir. Herkes tarafından sevilir ve özellikle öğrenci öğünlerinde sıkça yer alır. Hem doyurucu hem de besleyici özellikleriyle bilinir. Maliyeti düşük, lezzeti ise eşsizdir. Pratik ve kolay bir yapımı vardır ve fazla zaman almaz. Bu özellikleriyle ani yemek gerektiği durumlarda ilk akla gelen yemekler arasında yer alır.

Yumurtalı menemen, kahvaltı dışında hafif bir öğün yemek isteyen kişiler tarafından da öğlen ve akşam yemeklerinde tercih edilebilir. Özellikle yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında olan yumurtalı menemen, gençler tarafından da oldukça sevilir. Siz de kahvaltıda hem pratik hem de eşsiz bir lezzet arıyorsanız yumurtalı menemen yapmanızı tavsiye ederiz. Sofralarınıza hem görsellik hem de harika bir tat ile tamamlayıcı olarak tercih edebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Yumurtalı Menemen İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 4 tane yeşil sivri biber
  • 3 tane domates
  • 2 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

Yumurtalı Menemen Nasıl Yapılır?

Yumurtalı menemen yapımına geçmeden önce malzemeleri hazırlayın. Soğanın kabuğunu soyarak bir sudan geçirin. Süzgeç içerisine alarak bekleterek biberlerin saplarını çıkarıp içini temizleyin. Sonra biberleri de yıkayın. Biber ve soğan süzgeçte suyu süzülürken siz de domatesleri yıkayarak soyun. Artık yapım aşamasına geçebiliriz.

Öncelikle soğanları küçük küçük doğrayın. Derin bir teflon tava içerisine koyarak içine zeytinyağını ilave edin. Ocağın altını açın ve orta ateşte kavurmaya başlayın. Soğan kavrulmaya başladıktan sonra biberleri soğana uyum sağlayacak şekilde küçük küçük doğrayın ve hemen kavrulmakta olan soğan içerisine ilave edin. Biber ve soğan kavrulurken soyulan domatesleri derin bir kâse içerisine yine küçük bir şekilde doğrayın. Soğanlar pembemsi bir hale gelince ve biberle beraber kavrulunca doğranan domatesleri içine ilave edin. Domatesler ilave edildikten sonra menemenin tuzunu da serpiştirerek tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.

Domatesler iyice piştikten ve ezildikten sonra yumurtaları tava içerisinde pişmekte olan menemen üzerine kırın. Karıştırmadan bekleyerek yumurta hafif katılaşınca bir kere karıştırın. Tekrar yumurta biraz katılaşınca tekrar karıştırın. Yumurta pişene kadar 5-6 kez bu işlemi tekrarlayın. Ara ara karıştırmak çok önemlidir. Yumurta kırıldıktan sonra sürekli karıştırırsanız lapa bir görünüm oluşacaktır. Bu durumun oluşmaması için daha seyrek aralıklarla karıştırmak menemene görsellik kazandıracaktır. Artık tavanın altını kapatabilir ve yumurtalı menemen servisi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yumurtalı Ispanak Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Ispanak Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Rafadan Yumurta Nedir ve Nasıl Yapılır?

Rafadan Yumurta Nedir ve Nasıl Yapılır?

Güncel

Sucuklu Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Yumurta Tarifi ve Malzemeleri