Fırında Yumurtalı Ispanak Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Yumurtalı Ispanak Tarifi ve Malzemeleri

Fırında yumurtalı ıspanak, hayranı oldukça fazladır. Tam anlamıyla bir kış sebzesi olan ıspanak kasım ayında pazar ve manavlarda mart ayına kadar kolaylıkla bulabileceğiniz bir sebzedir. Ispanak demir ve yoğun C vitamini içermektedir. Ayrıca A vitamini açısından da oldukça zengindir. Kalsiyum, magnezyum, B2 vitamini gibi vitamin ve mineraller yönünden de oldukça yararlı bir sebzedir. Özellikle sebze yemeklerini çok seven, diyet yapan ve kilo vermeye çalışan kişiler için en önemli besinler arasındadır. Oldukça lezzetli ve bol vitamin deposu olan fırında yumurtalı ıspanağın yapımı çok pratik ve kolay bir tariftir.


Fırında yumurtalı ıspanak için gerekli malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • Bir orta boy soğan
  • 5 -6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet yumurta (Kişi sayısına göre yumurta sayısını arttırabilirsiniz.)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Fırında yumurtalı ıspanak nasıl yapılır?


Ispanak temizlenip güzelce yıkadıktan sonra yaklaşık 10 dakika sirkeli suda bekletin. Sirkeli suda beklettikten sonra çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Diğer taraftan soğanı ince ince kıyın ve tencereye atın. Zeytinyağı ile soğanı pembeleşinceye kadar orta ateş üzerinde kavurun. Üzerine doğradığımız ıspanakları, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi tencereye ekledikten sonra harlı ateşte ıspanaklar suyunu bırakıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Suyunu bıraktıktan sonra da kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ispanaklar pişmeye yakın fırına vereceğiniz tepsiyi hafif zeytinyağı ile yağlayın ve üzerine ıspanakları eşit olacak şekilde yayın. Bu arada fırını 180-200 dereceye ayarlayarak ön ısıtma yapalım. Bu durumda biraz ıspanakların ılıması beklenir. Ispanaklar ılıdıktan sonra ıspanaklar üzerinde kaç adet yumurta kıracaksak o kadar adette çukurlar açılır ve çukurlar içerisine yumurtalar kırılır, yumurtaların üzerine hafif tuz serpilir. 180-200 derece önceden ısıtılmış fırına tepsiyi yerleştiririz. Yumurtalar pişene kadar fırında kalır. Yumurtaların akışkan olarak pişmesini istiyorsanız yumurta akları beyazlaşınca kadar fırında tuttuktan sonra hemen fırından çıkarabilirsiniz ve üzerine isteğe bağlı olarak karabiber, kırmızı biber serpilerek tabağa alınarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Fırında Yumurtalı Ispanak Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yumurta Akı Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Akı Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Protein Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yumurta Protein Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yumurta Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Yumurta Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Yumurtalı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Peynirli Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Peynirli Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtalı Kısır Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Kısır Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri