Yumurtalı Tost Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Yumurtalı Tost Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Tost

Yumurtalı tost, genellikle sabah kahvaltılarında tercih edilen pratik ve lezzetli bir seçenektir. Özellikle çalışan bireyler için kahvaltı hazırlamak zahmetli olabileceğinden, hızlı ve doyurucu bir alternatif olarak yumurtalı tost tercih edilir. Bunun yanı sıra, ara öğünlerde de aperitif olarak tüketilebilir. Yumurtalı tostun içine konulacak malzemeler oldukça geniş bir yelpazede olabilir. Tercihe göre beyaz peynir, kaşar peyniri, domates, sucuk ve benzeri malzemeler eklenebilir. Tost, istenilen her tür ekmek çeşidinden yapılabilir, ancak en lezzetli sonuç bayat ekmek kullanılarak elde edilir. Böylece bayat ekmekler değerlendirilmiş olur ve lezzetli bir kahvaltı hazırlanır. Formunu korumak isteyenler, tostun üzerine yağ sürmemelidir. Yumurtalı tostun yanına en çok yakışan içecek çaydır, fakat taze sıkılmış portakal suyu da tercih edilebilir. Yumurtalı tost, alışılmış tostlardan farklıdır ve farklı tatlar arayanlar için oldukça idealdir. İçerisinde yumurta bulunduğu için besleyicidir ve uzun süre tokluk hissi sağlar.

Yumurtalı Tost İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet bayat ekmek
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 300 gram kaşar peyniri
  • 100 gram sucuk
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Margarin

Yumurtalı Tost Nasıl Yapılır?

Yumurtalı tost tarifinde kullanılacak yumurtalar tost makinesinde hazırlanacaktır. Tost makinesi fişe takılarak ısınması beklenir. Bu esnada ekmek dilimlenir ya da ortadan kesilerek iki adet yarım ekmek şeklinde hazırlanır. Kaşar peyniri ince ince dilimlenir. Sucuk halka şeklinde doğranır. Domateslerin kabukları soyularak önce ortadan ikiye kesilir ve ardından yarım ay şeklinde dilimlenir. Yumurtalar, süt ve tuz küçük bir kasede iyice çırpılır. Tüm malzemeler hazırlandıktan sonra yumurtalı tost yapımına geçilebilir. Isınan tost makinesinin her tarafı margarin ile iyice yağlanır. Yumurtalı harcın yarısı tost makinesine dökülerek yumurta pişirilmeye başlanır. Yarım ekmekler yanlamasına ortadan kesilerek ekmeğin iç kısmı yumurtanın üzerine açık olarak yerleştirilir. Ekmeğin üzerine margarin sürülerek tost makinesinin kapağı kapatılır. Yaklaşık yarım dakika sonra yumurtanın beyazı hafif pişmeye başlayınca bir spatula ile ekmek ters çevrilir. Yumurtanın üzerine sırasıyla kaşar peyniri, sucuk ve domates dizilir. Kaşar peyniri yerine tercihe göre beyaz peynir de kullanılabilir. Biraz pul biber ve kekik de serpilerek tost kapatılır. Sevenler için tostun içine ketçap da sıkılabilir. Tostun her iki yüzü eşit miktarda pişirilmelidir. Kaşar peynirleri erimeye başlayıp ekmekler nar gibi kızarınca hazırlanan tost, makinenin içerisinden alınır. Ekmeğin diğer yarısı için de aynı işlem uygulanır. Pişen yumurtalı tostlar servis tabağına alınır ve bıçak yardımıyla dilimlenerek sıcak olarak sunulur.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Soğanlı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Tarifleri ve Malzemeleri

Yumurta Tarifleri ve Malzemeleri

Kahvaltılık Yumurtalı Tarifler ve Malzemeleri

Kahvaltılık Yumurtalı Tarifler ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtalı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurta Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtalı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Mantar Tarifi ve Malzemeleri