yumurta.web.tr
yumurta

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Yumurta Haşlama

Yumurta haşlama, dışarıdan kolay gibi görünse de, bazen tam kıvamını yakalamak zor olabilir. Yumurta haşlama rafadan, kayısı kıvamda ve katı olarak pişirilebilir. Bu pişirme şekillerini tam kıvamında yakalamak için bazı konulara dikkat edilmelidir. Yumurtanın ne kadar süreyle haşlanacağını bilirseniz, istediğiniz türde yumurta yeme şansınız olur.

Yumurta haşlama için gerekli malzemeler
  • 1 adet yumurta
  • Cezve
  • Su
Rafadan yumurta haşlama: Cezvenin içine yeteri kadar su koyarak ocakta kaynatmaya başlayın. Su kaynayınca içine yumurtayı yavaşça koyun. Su yeniden kaynamaya başladığında, hemen saate bakın. Toplam 2 dakika kadar bu şekilde kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Cezvenin içine soğuk su koyarak yumurtayı soğutun. Bu sürede yumurtanın akı pişmiş olacak, sarısı sulu kıvamda yani rafadan yumurta haşlamış olacaksınız. Ancak rafadan yumurtada kıvam bakımından farklı tercihler olacağından, bu süreyi 2-4 dakika arasında tutabilirsiniz. Buradaki en önemli ipucu yumurtayı haşlarken oda sıcaklığında olanları kullanmanızdır. Yoksa pişme süresi daha farklı olur ve rafadan kıvamda pişmez.

Kayısı yumurta haşlama: Yine cezveye su koyarak ocakta kaynatmaya başlayın.
Yumurta Haşlama

Su kaynayınca cezvenin içine yumurtayı yavaşça koyun. Su yeniden kaynayınca saate bakarak, 6 dakika kadar kaynamasına izin verin. Yumurta bu sürede kayısı dediğimiz kıvamda haşlanır. Daha sonra cezvedeki sıcak suyu dökün ve içine soğuk su koyun. Kayısı yumurta kıvamı için 4-6 dakika arası süre tercihi yapabilirsiniz. Bu süre sonunda yumurtanın beyazı pişmiş, sarısı da az pişmiş kıvamda olacak. Yine haşladığınız yumurtanın oda sıcaklığında olması gerekir.

Katı yumurta haşlama: Belki de yumurta pişirme şekilleri arasında en kolayı budur. Ancak gereğinden fazla haşlanan yumurtanın sağlıklı kabul edilmeyeceğini söyleyelim. Bu nedenle tam kıvamında katı haşlamanız yeterli olacak. Cezvedeki su kaynadıktan sonra içine yine oda sıcaklığındaki yumurtayı yavaşça koyun. Su yeniden kaynadıktan sonra saate bakarak, toplam 12 dakika yumurta haşlansın. Daha sonra yumurtayı soğuk suyla soğutun ve ikramınızı yapın. Bu haşlama şeklinde yumurtanın beyazı da sarısı da tam pişmiş olacak.

Yumurta haşlama sırasında oda sıcaklığında yumurta kullanmalı ve ocağı normal ayarda açmalısınız. Eğer buzdolabından çıkardığınız yumurtayı haşlamaya kalkarsanız, pişerken kabukları çatlayacaktır.

Yayınlanma Tarihi : 07.12.2015 11:02:23

Yumurta Haşlama Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Yumurta Haşlama"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Yumurtalı Saç Maskesi

Yumurtalı saç maskesi, Yumurta protein içeriği sayesinde vücut için gerekli vitamin sağlamakla kalmaz aynı zamanda cilt ve saç güzelliği içinde kullanılır. Yumurtanın hem akında hem sarısında son derece faydalı bileşenler vardır....

Yumurtalı Taze Fasulye

Yumurtalı Taze Fasulye, özellikle mevsiminde taze olarak aldığımız her sebzeyi mutlaka bolca tüketmeliyiz. Taze fasulyede bunlardan birisidir. Genellikle yaz aylarında taze olarak aldığımız fasulyeyi becerikli hanımlar kış ayların...

Yumurtalı Çiğ Köfte

Yumurtalı Çiğ köfte, klasik çiğ köfteye kıyasla tadı bambaşka ve tadı  denemeye değer bir köftedir. Yumurtalı çiğ köfte Urfa'ya özgü bir çiğ köftedir. Yumuşaklığı ve yoğrulması kolay olacaktır. Eşinize gerek kalmadan yoğurabilirsi...

Yumurtalı Patates

Yumurtalı patates, Mutfağın vazgeçilmezleri, patates ve yumurtadır. Patates, yemek kültürümüzün ana unsurudur. Yemeklerden salataya, cipsinden közlemesine kadar bir çok şekilde hazırlar ve tüketiriz. Neredeyse tüm hazırlanan yiyec...

Yumurta Maskesi

Yumurta maskesi: cildinizin sağlıklı ve güzel görünmesi için size aşağıda vereceğim maskelerden kendinize uygun olanını uygulayın..1. Tarif olarak yumurta maskesi:1 adet yumurta akı2-3 damla limon suyu Bu tarif yağlı ciltler için...

Yumurtalı Börek

Yumurtalı Börek, çok güzel bir tariftir. Yumurta ile yapılan bu börek çok sevilerek yenilmektedir. Sizde yumurta kullanarak güzel bir börek yapıp sevdiklerinizle, misafirlerinizle, arkadaşlarınızla yada eşinizle çay saatin de yada...

Yumurtalı Ekmek

Yumurtalı Ekmek, yumurtalı ekmek küçük büyük herkesin severek yediği bir atıştırmalıktır. İster  kahvaltıda ister akşam çayın yanında yenilen harika bir lezzettir. Ani gelen misafirleriniz için de çayın yanına kısa sürede hazırlan...

Yumurta Tarifleri

Yumurta tarifleri; bütün besinler arasında en kaliteli proteini yumurta içermektedir. Çünkü yumurta proteininin içerisinde insan vücudunda sentezlenemeyen ve mutlaka  dışarıdan alınması gereken elzem amino asitleri bulunmaktadır....

Yumurtalı Kıyma

Yumurtalı Kıyma, Yumurta kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Yumurtanın içerisinde bulunan proteinden kaynaklı olarak doyuruculuk hissi oldukça yüksektir. Uzmanlar herkesin günde en az bir adet yumurta yemesi g...

Yumurtalı Erişte

Yumurtalı erişte tarifi oldukça kolay, pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tariftir. Yumurtalı erişte oldukça besleyici bir besindir. İçerisinde bulunan yumurta ve kaşar peyniri besleyici özelliğini ve vitaminini daha da arttırm...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yumurta, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017